En Ondas setm. 04 Maria Joana Verny (2)

Que devisam literatura occitana e escritura, lectura per tots.as en la companhia de Maria Joana Verny [part dusau]. Visitatz per sabé´n mei sus era (professora, agregada, cronicaira ràdio, sindicalista e militanta) https://data.bnf.fr/14529972/marie-jeanne_verny/ e descobritz la prumèra emission d’En Ondas dab era.

Dus sites internet preciós e collaboratius aus quaus apèra a contribucion :

Plumas, Estudis de literatura d’òc modèrna e contemporanèa

https://vidas.occitanica.eu/

Par tous les chemins : Florilège poétique des langues de France alsacien, basque, breton, catalan, corse, occitan devath de la direccion e la coordinacion de Marie-Jeanne Verny e Norbert Paganelli, pref. Jean-Pierre Siméon. Coll. Documents, gavidada per Jean-Luc Veyssy. Lormont : le bord de l’eau, març de 2019, publicat dab lo concors deu CEO Centre d‘estusis occitans (la poesia occitana que representa lo tèrç de l’obratge). 473 pp. 29 euros. Indèx deus poètas. Libe necessari, com e nse’n previen Jean-Pierre Siméon. www.editionsbdl.com

« Tornarèi pas mei véder la flor deus peses ce disèva la mair com se credèva perduda » fòto casau en Bearn (pas en Cantau) prima de 2020

Las musicas d’En Ondas
• Vaillant Sette Franzin La bèla naissença Christmas carols from Provença Suite_ Sus Levem Nos Bregada_Nautres Siam Tres Boumians_Ma Brigada_Turolurolura
• Bijan Chemirani Nihavent Semai (un aute extrèit)
 Sonaus de Denis Fournier e Percussions Profile Le Mystère de la Pyramide

One thought on “En Ondas setm. 04 Maria Joana Verny (2)

 1. Adieu
  Vèni d’escotar l’entrevista de la Dòna Verny e me pòdi pas empachar de far una responsa pichonèla. Soi la mamà d’una de las estudiantas que ne parla. Cal saupre que del temps de la Dòna Verny a Pau Valèri se veniás de Calandreta e qu’en mai d’aquò voliás far de regent a Calandreta : èras un faïdit ! Sabi pas aquel òdi d’ont pòt venir ! Los papagaïs los avèm legits fa d’annadas ! i son recaptats dins lo tirador e serviràn pels calandrons qu’aurà la filha ! Los Bodons, Mouly, e autre Vernet atanben. Raï son pas tròp de provençals…qu’es puslèu l’espacialitat de l’Universitat. Mas a quin moment la dòna Verny tòrna metre en question sa pedagogia, sas relacions amb sos estudiants, lo perqué arribèt pas a las atalentar? Los professors balhan pas d’escrits per pas corregir ? Quina vergonha! Mas l’oral tanpauc es pas avalorat… Curios dins un cursus de lenga ?
  Urosament, lo sénher Chabaud arribèt en tresena annada per reviscolar las tropas… Aïlas, la covid trenquèt l’annada !
  Alara, en delaï d’aquel fèl escampat un còp de mai sus Calandreta, se cal pausar la bona question : de que volèm per l’occitan ? lo reservar a qualques ratugas de bibliotèca o l’espandir del mai plan que podèm, segur, a d’unes mainatges que se’n noiriràn ?
  De còr e d’òc,
  I. Pradal

  Like

Los comentaris son tampats.