E n’ètz d’avís ? 176 Domenja Lekuona Renovem cadièras longas

Solide qu’èm a la sason quan sarram meilèu los mòbles de per dehòra.

Justament qu’ei un bon moment per pausà’s las questions que cau.

Per dehòra elegim meilèu mestiors autas que los mòbles de plastic. Que nse podem fabricar mòbles en paletas, d’acacià, trenar mòbles o barrandas de castanh, d’averaèr, de bambó, de canavèra… depen d’on vivem o çò qui avem que possa au noste entorn.

L’ivèrn que cau aver un acès rudimentari per hà’us durar aqueths mòbles. Mes autanplan que pòden demorar contra ua paret acessats lo mei possible deus vents e deus plois.

Dens tots los cas que convien per exemple de tirar las telas de las cadièras longas o chilianas (qui seràn tostemps de coton e jamei de polipropilèn solide ! Simplicitat e ecologia obligan). La seguida dens la cronica !

© D. Lekuona